Denderclub Ninove vzw  (gesticht in 1943 – KBWB NR 862)

(Inrichters van jaarlijkse Grote Prijs Beeckman-De Caluwé, wielerwedstrijd voor eliterenners met contract)

Beste wielersupporters en wielerminnend Ninove,

Op de derde donderdag van de Ronde van Frankrijk staat op 19 juli 2018 onze wielerwedstrijd “Beeckman-De Caluwé” in Ninove opnieuw fier te pronken op de wielerkalender. Met haar frivole 76 lentes trekt onze wedstrijd opnieuw verder haar prille seniorenbestaan in, maar nog steeds is onze organisatie als dusdanig jong en dynamisch van geest.

Een passende mix van ongeremde, spontane jeugdigheid gepaard gaande met de noodzakelijke ervaring van de “oude rotten” in de gelederen is het ideale recept om gestaag te blijven groeien in ons bestaan. Het ingeslagen (succesvolle) pad van de voorbije jaren wordt verder bewandeld en er wordt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden gezocht in een steeds veranderende wereld met nieuwe noodwendigheden en (onvoorziene) uitdagingen. Hindernissen zoals de infrastructurele werken van Auquafin voor de komende twee jaren zijn dan ook eerder een uitdaging dan een domper.

Op donderdag 19 juli 2018 om 14 uur zal het peloton zich op gang trekken op de Onderwijslaan te Ninove. Menig aantal renners zullen meedingen naar de overwinning en de zeemzoete smaak van succes op onze 76e editie. De renners kruiden de wedstrijd en zullen met certitude de Grote Prijs tot een succes maken voor onze organisatie en wielerminnend Ninove. Wie kan zich dit jaar kronen tot opvolger van Jonas Bokeloh, jong geweld uit Duitsland op het hoogste schavotje in 2017 ?

Als men de erelijst aanschouwt, wie wil er dan niet in de klikpedalen treden van Rik Van Looy, Walter Godefroot, Wilfried Peeters, Etienne De Wilde, Peter Van Petegem, Arnaud Démarre en menig andere eindlaureaten?

Als Denderclub Ninove zijn we er terecht fier op om met heel het bestuur deze 76ste editie te kunnen laten doorgaan. Hoe men het ook moge draaien of keren, de economische crisis is jammer genoeg nog steeds niet achter de rug. Wat ons dan ook enorm pleziert, is het feit dat de gemotiveerde, jonge mensen – die de voorbije jaren bereid gevonden waren om mee te werken aan de bestendiging en uitbouw van de organisatie van onze wielerwedstrijd en vereniging – nu dan ook bevestigd hebben in hun functioneren. De jonge knapen van weleer komen stilaan in hun adolescentie terecht.

De verwachtingen werden de voorbije edities meer dan ingelost. De nieuwe leden die een aantal jaren geleden hun opwachting hadden gemaakt, staan ér en vormen in combinatie met de doorwinterde oude rotten in het vak de sleutel tot succes van heden ten dage en verzekert de toekomst van onze Grote Prijs en Denderclub Ninove. Hand in hand en zij aan zij, draagt éénieder van ons zijn steentje, kei, rots of berg bij in het welslagen van onze missie, namelijk de GROTE koers van Ninove levendig en attractief houden voor de wielrenners, de sportdirecteurs, de wielerploegen, voor onszelf, maar vooral voor de talrijke toeschouwers langs het 13 kilometerlange parcours.

We dienen daarenboven de handelaars en neringdoeners van Ninove en omgeving te danken dat ze zo massaal blijven meewerken aan onze organisatie. Vandaag de dag mogen we dit zeker niet meer als een evidentie beschouwen.

Tot slot mogen we de Stad Ninove met al haar diensten en dienstverlening zeker niet vergeten danken voor de medewerking. De Lokale Politie zorgt er mee voor dat de wielerwedstrijd in alle veiligheid kan verlopen en het verkeer in goede banen wordt geleid. Met de gebeurtenissen en alle noodlottigheden van de voorbije maanden, kunnen we in de koers niet genoeg inzetten op veiligheid. Naast onze blauwe vrienden van de politie, zijn de seingevers tevens een conditio sine qua non in het organiseren van een veilige wielerwedstrijd voor toeschouwer en wielrenner. Een issue waarvan onze Roger (Vander Velden) zaliger steeds en reeds jarenlang een topprioriteit maakte. Lieve Roger, we zetten jouw missie nog steeds met veel trots voort en nemen jou ieder jaar opnieuw mee in ons hart tijdens ONZE grote koers van Ninof.

Bedankt voor jouw nalatenschap. We dragen er goed zorg voor.

Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit om samen met alle Ninovieters de “Grote Koers” van Ninove bij te wonen.

We beloven er terug een gezellige, spannende wielernamiddag van te maken.

Het Bestuur Denderclub Ninove