Beste wielervrienden en menig sympathisant,

 

“Vlaanderen is koers en koers is Vlaanderen”. Een waarheid als een koe, die rustig op menig malse wei staat te grazen langsheen één van de talloze parcours dat ons Vlaamsche land rijk is. Geen volk ter wereld dat zo bezeten is van de koers en diens grote en minder grote helden naar de zeemzoete smaak van de overwinning en eeuwige roem tracht te schreeuwen. De Flandrien wordt hier dan ook nog steeds met de nodige ambacht uit de Vlaamse klei gestampt en gekneed.

Ninove is hierbij wel misschien niet meteen de grootste der wielersteden, maar het is met zekerheid alvast één der dapperste. Het dapperkloppende Ninoofs wielerhart pompt gezwind het vurige wielerbloed doorheen de aders van de pedaalridders op hun stalen ros. Met enig chauvinisme en zin voor realiteit is Denderclub voor Ninove hierbij de trotse slagader van dienst. Met diens trouwe staat van dienst van 76 lentes, is Denderclub Ninove frivoler en dynamischer dan ooit ter voren. Men zegge het voort…

Vrijwel meteen na de editie van de Grote Prijs Beeckman-De Caluwé in 2017 hebben het bestuur en de leden van Denderclub Ninove zich als een volleerd baroudeur op de kop van de vroege ontsnapping gezet ter voorbereiding van hun jubileumeditie in 2018. Na een meer dan welkome winterslaap werd de gidon dan ook opnieuw vanonder gepakt. Bij het openen van de poorten van de primavera werden de troepen geschouwd en het vizier verder op scherp gesteld. Door man, vrouw en macht werd er nauwer en intensiever dan ooit samengewerkt om komende (hopelijk zwoele) zomer van de 76ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé opnieuw dé Ninoofse wielerhoogdag te maken. Men notere hierbij alvast donderdag 19 juli 2018 met stip in jullie agenda.

“Ninof is koers en koers is Ninof”…

 

Enkel de zon gaat voor niets op… En dan nog!

Een algemeen aanvaarde levenswijsheid die zeker en vast opgaat bij het organiseren van een wielerwedstrijd met die allure van dé GROTE koers van Ninove. Steeds loon naar werken. Men krijgt niet zomaar de dingen in de schoot geworpen. Men dient dan ook (hard) te werken om den brode. Naast het verplichte scheren en masseren van de “administratieve benen”, hebben we dit jaar opnieuw een succesvolle editie achter de rug van ons (wereld)vermaard stoempfestijn. Via deze digitale weg hadden we dan ook graag nog eens alle bezoekers/sympathisanten van harte willen danken.

Opdat onze goed geoliede “la Machine” naar behoren zou kunnen blijven functioneren, dienen wij daarenboven ook even al onze trouwe partners en sponsoren te danken voor hun jarenlange ondersteuning op organisatorisch, infrastructureel en financieel vlak. Jullie welgemeende/oprechte steun is onontbeerlijk voor het welslagen van ons jaarlijks wielerfestijn, waarbij het aflikken van duimen en vingers toegelaten is. Aan allen: “Een welgemeende dankjewel”…

De koers is van iedereen en zeker van de Ninovieters…  Wij spreken dan ook liever van ONZE Grote Prijs Beeckman-De Caluwé. Het volkse karakter van onze wielerwedstrijd voor Elite dient dan ook naar de toekomst toe gewaarborgd te worden. Een dag vol ongebreideld wielerplezier, welke veelal overgoten wordt met gezellig, goudgeel gerstenat. Kortom gezegd. Een op-en-top Ninoofse wielerwedstrijd met een op-en-top Ninoofse organisatie. Het is geen publiek geheim dat Denderclub Ninove menig rasechte, ondernemende Ninovieters in haar rangen heeft.  “In alles wat men onderneemt, zit het succes hem in de voorbereiding” en met een mix van “oude” rotten in het vak en “spontane” jeugd mocht de oudste sportvereniging in Ninove dit jaar 76 kaarsjes uitblazen . De Grote Prijs Beeckman-De Caluwe is dé belangrijkste koers op het Ninoofs grondgebied, georganiseerd door, voor en met Ninovieters.

 

“Koers op grootmoeders wijze… met het alom gekende recept van weleer”

Na de zondagse editie van onze wielerwedstrijd in 2016 waren we er met Denderclub Ninove helemaal op gebrand om in 2017 en 2018 terug te grijpen naar onze traditionele datum op de wielerkalender, zijnde de gebruikelijke, derde donderdag van de Ronde van Frankrijk. De gedwongen hindernissen van 2016 werden met verve genomen en overwonnen, maar toch werd er om praktische en nostalgische redenen geopteerd om vanaf 2017 opnieuw alles in de sportieve strijd te gooien om ons alom gekende recept van weleer aan wielerminnend België te kunnen voorschotelen. Met de ware winnaarsmentaliteit en vastberadenheid van de ontembare puncher is Denderclub Ninove dan ook in haar opzet geslaagd.

Op donderdag 19 juli 2018 wordt op de Onderwijslaan in Ninove omstreeks 14u. het startschot gegeven van de 76ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé.

En jà, u heeft het daadwerkelijk goed gelezen. Start en aankomst vinden plaats op een “nieuwe” locatie. U hoeft dus niet meteen achter een leesbrilletje te gaan om beter te zien wat u doet. Omwille van werken aan de nutsvoorzieningen van Aquafin ter hoogte van de Dreefstraat en de daaraan verbonden onbereikbaarheid van het Stationsplein, waren we genoodzaakt om het parcours licht aan te passen. Er diende bijgevolg ook op zoek gegaan te worden naar een tijdelijk onderkomen voor onze uitvalsbasis en rennersdorp. De opmerkzame, wakkere anciens in jullie midden zullen meteen opmerken dat deze “nieuwe” locatie in werkelijkheid helemaal niet zo nieuw is. In een eens niet zo ver verleden was de Onderwijslaan reeds meerdere malen de plaats waar het strijdtoneel van de Grote Prijs Beeckman-De Caluwé zich afspeelde. Een ludieke, nostalgische knipoog naar de successen van weleer. Er wordt dus opnieuw garant gestaan voor zo’n 169 kilometer wielerplezier, welke afgehaspeld worden over 13 ronden. De volgende editie zal wederom gekruid worden met het kruim van nationale en internationale wielerwereld.

Hou het eerste weekend van de maand juli opnieuw jullie brievenbus nauwlettend in de gaten. Op dat moment zullen de leden van Denderclub Ninove als volleerde facteurs van gleuf tot gleuf gaan om de wielerbrochure van de Grote Prijs Beeckman-De Caluwé over de Ninoofse brievenbussen te verdelen. 

Onze wedstrijd heeft een erelijst om “U” tegen te zeggen en we kijken dan ook al reikhalzend uit naar de opvolger van Jonas Bokeloh.

Wielerminnende groetjes

Denderclub Ninove vzw